שאל את הרב - כללי

>עקידת יצחק<

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום אני בחור דתי.(חוזר ומתחזק) היום יום כתיבת השאלה יצא לי לדבר עם בחורה שחזרה בשאלה לפני כ-3 שנים לאחר 20 שנות ´חרדיות´ והיא שאלה אותי שאלה על העקידה- הייתכן שבורא ש´צריך´ לעשות רק טוב מבקש דבר כזה (´לרצוח´ היא אמרה) מבן אדם, לעקוד את בנו?!? לי אין שאלות תודה לקב´ה על זה ועניתי לה מה שיכולתי בהתאם לסיטואציה ולהבנה שלי(לא מכירים בכלל וכל העניין היה 15 דקות) אבל אשמח לקבל תשובה אמיתית יותר ממי שמבין יותר. תשובה שתוסיף לי ויותר מזה אולי אוכל בעתיד אי´ה ויזכה אותי לקרב אפילו קצת קצת יהודי\ה שהם חילונים או חוזרים בשאלה עקב ספקות ושאלות כגון אלה או בפרט שאלה זו. תודה רבה מראש ליאור(אני לא יודע אם האי מייל עדיין פעיל מקווה שזה לא חשוב כל כך)

תשובה

שלום וברכה

בורא עולם מעולם לא רצה שאברהם ישחוט את יצחק בנו, אלא ניסה את אבהם אם אכן יהיה מוכן למסור את בנו על קידוש ה´.

לאחר שהראה את נכונותו לכך, אמר לו בורא עולם, אל תעשה זאת, ומעולם לא אמרתי לך לשחטו אלא להעלות אותו על המזבח מבלי לעשות עימו דבר.

בברכה - בנימין שמואלי