חברה והשקפה

צורת התנהגות

  • ג' שבט התשע"ז

שאלה

כב' הרב שלום רב, ישנה סוגיה שבזמן האחרון מאוד מטרידה אותי, יש לי ולבעלי עסק ,ואחד העובדים שהוא עובד מאוד טוב וחרוץ ידוע שעושה "משכב זכר" או בשפתנו הומו אני אדם הולכת בצינעות וכיסוי ראש , והדבר גורם לפרדוכס מאוד רציני אצלי כי מצד אחד אתה רוצה לפרגן לאותו עובד ומצד שני ישנה הסתייגות ממנו כאילו יש עליו אות קין , שוחחתי עימו בעניין זה ואף אמרתי מה כתוב בתורתנו הקדושה ,אך זה לא ממש מטריד אותו . ואני לא באמת יודעת איך להתנהג האם להמשיך להתנהג רגיל , לפטר אותו , לעבור לסדר היום הייתי רוצה את התייחסותך ותשובתך, המלצתי לו לקרוא את התיקון הכללי של רבי נחמן.

תשובה

שלום וברכה

משכב זכור הוא אכן חטא חמור וכך גם משכב נידה וגילוי עריות וחילול שבת ואין ספור חטאים. לדאבונינו לא כל עם ישראל יודע ומכיר את הבורא וחוטא בחטאים חמורים בשגגה עקב אי ידיעה ואי הבנה. יש לרחם עליו ולהתפל עליו אבל אין זה גרוע יותר מכל חטא אחר.

אין לנסות להניאו מחטא זה אלא לנסות למשוך אותו לאמונה ולידעת אמיתות הבורא ואמיתות התורה ורק כתוצאה מהתחזקות כללית, יש סיכוי להפסקת החטא.

אמירת תהילים יכולה אולי להאיר את נשמתו אבל כמובן שאין בזה שום תיקון ללא תשובה.