)*הלכות צניעות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום רב, ביני לבין חברתי התעוררה מחלוקת בגין מספר שאלות הילכתיות, ונישמח אם תוכל לענות לנו עליהם : האם יש פסק הלכה מחייב מדרבנן בגין השאלות הבאות או שמא מדובר במנהגי צניעות: 1. האם גבר חייב ללכת עם כיסוי ראש גם כאשר איננו מברך/מתפלל 2. האם אישה נשואה חייבת ללכת עם כיסוי ראש 3. האם מותר לאישה רווקה/נשואה ללכת עם חולצה קצרה שאיננה חשופה בבקשה כבוד הרב אני זקוק למקורת הילכתיים לצורך ביסוס התשובות על השאלות כדי שאוכל להציג אותם בפני חברתי תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

א. גם לשיטות היחידות שאין איסור גמור בדבר, מסכימים כולם שמאחר שהתקבל הכיפה כמסמל ברור לדרך יהודית, הרי שהליכה בגילוי ראש כמוה כאילו עובר על דת יהודית. ויש בכך משום איסור מן התורה שמכיון ודרך הגויים ללכת בגילוי הראש, נחשבת הליכה כזאת לחוקות הגויים הנאס מהכתוב ובחוקותיהם לא תלכו, שעל ידי כיסוי הראש אנו ניכרים בין הגויים, ולפיכך המגלה ראשו חשוב כעובר על דת יהודית [שו"ת מהרש"ל סי´ עב, שו"ת מהר"י ברונא סי´ לב].

ב. כן. לבנות ממוצא אשכנזי אפשר להחשיב פיאה נכרית [צנועה] ככיסוי ראש t>ג. מה הפי´ חולצה קצרה, שאינה חשופה?

בהצלחה - מנשה ישראל