כיבוד הורים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ברוך השם זכיתי לחזור בתשובה, אבא שלי שומר שבת, ואמא שלי בעקבות חזרתי בתשובה בתחילה חשבה שזה הדבר הנורא ביותר שיכול להיות אבל גם היא ברוך השם כעת שומרת שבת. הבעיה היא כזו, אני רוצה לקרב כמה שיותר את בני משפחתי על ידי דרכי נועם וכו".. לעבודת השם. ויש בעיה, כי יש לנו תנור. והתנור יש בו רק דלת אחת ואופים בו גם דברי חלב וגם דברי בשר, שמעתי כי הדבר די בעיתי מבחינה הלכתית. מצד אחד, אפשר להודיע להורים שאני יותר לא אוכל מה שהתבשל בתנור ואז הכל יתקלקל אמא שלי תריב איתי ויהיה מהומה גדולה בבית. מצד שני, לא להעיר על כך ולחיות בשקט ושלוה ולהמשיך לקרב את בני הבית לעבודתו יתברך. האם יש אפשרות להקל בדבר? שהרי אנו שומרים כשרות על התבניות, כלומר כשאופים דבר בשר משתמשים בתבנית אפיה בשרית וכן בחלב.

תשובה

שלום וברכה

התנור כלל לא מהוה בעייה מבחינה הלכתית. הפתרון קל מאוד.

ראשית, יש להכשיר את התנור, לפני ההכשרה יש לנקות טוב מכל לכלוך, אחר כך להדליק על המצב הכי גבוה למשך שעה, והתנור מוכשר.

אחרי ההכשרה, אם תרצו להשתמש בתנור לחלבי וגם לבשרי לסירוגין, הקפידו שכל אפיה תתבצע כשהתבנית [המיוחדת כמובן לבשרי או לחלבי] תהיה מכוסה פעמיים בנייר כסף, ולהקפיד שלא תהיה נזילה מהמאפה על צדדי התנור. כך תישמר התנור בכשרות, ...וגם בנקיות.

בהצלחה בכל המשימות שלך - מנשה ישראל