ילד שנולד מתרומת זרע

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מהו דינו של ילד שנולד לאם שהתעברה מתרומת זרע או מגבר שלא התחתנה איתו? בהנחה שהגבר יהודי אך לא ידוע מעבר לכך דבר עליו (רווק/נשוי). האם ילד או ילדה זו יוכלו להתחתן ככל יהודי כשר אחר? האם יש בעייתיות כלשהי בנושא תרומת זרע מלבד עניין המחסור בדמות האב/אם?

תשובה

שלום וברכה

לפי השיטה המקילה, ילד שנולד לאם יהודיה, מתרומת זרע [שמקורו לא ידוע], יכול להינשא ככל יהודי כשר אחר.

ילדה שנולדה לאם יהודיה מתרומת זרע [שמקורו לא ידוע] יכולה להינשא כשאר בנות ישראל. לגבי נישואיה לכהן ישנו מחלוקת הפוסקים.

לעצם העניין, ראה מה שכתבתי כאן

כמובן שלפני נישואין צריכים לברר כל הפרטים אצל הרבנות המקומית. ואפשר להתייעץ בענינים ספציפיים עם רבני מכון פוע"ה

בהצלחה - מנשה ישראל