נטילת ידיים לאחר שנת לילה

  • ט' טבת התשע"ז

שאלה

שלום רב, כאשר מתעוררים משנת הלילה אומרים מודה אני. לאחר מכן יש לעשות נטילת ידיים ולברך. אולם בכל בוקר אני קודם כל מתפנה מצרכי ורק לאחר מכן נוטלת ידיים. השאלה היא: האם יש ליטול ידיים פעם אחת ולברך נטילת ידיים ולאחר מכן אשר יצר ואת שאר ברכות השחר. או ליטול פעמיים. בפעם הראשונה לברך נטילת ידיים ובפעם השנייה לאחר הנטילה לברך אשר יצר. מדגישה כי ההתפנות היא לפני נטילת הידיים של הבוקר. תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

ראוי מאוד ליטול ידיים לפני שאת מתפנה ולא לברך ולאחר שאת מתפנה ליטול ידיים ולברך על נטילת ידיים ואשר יצר וכו'. אף אם לא נוטלת ידייך לפני ההתפנות, יש לברך את הברכות מיד לאחר הנטילה הראשונה ואין צורך בנטילה נוספת.