מה הקשר בין סילבסטר לשנה האזרחית החדשה?

  • כ"ג טבת התשע"ט

שאלה

מה הקשר בין חגיגות השנה האזרחית החדשה ובין החגיגות של הסילבסטר?

תשובה

שלום וברכה,

כאשר חוגגים את שנת 2019, חוגגים למעשה 2019 שנים מאז נולד ישו הנוצרי.

זאת מלבד שהכנסייה הנוצרית קבעה את היום האחרון בשנה כחגיגה לזכר האפיפיור סילבסטר. ראה:

http://www.hidabroot.org/article/3842

הבה נזכור שכבר יש לנו שנה יהודית עם תאריך עברי מאז בריאת העולם, ובכל שנה אנו חוגגים את חג ראש השנה בחודש תשרי, כפי שנהגו בני עמנו מזה 3300 שנה.

למרות שרבים משתמשים בלוח השנה והתאריך הלועזי מתוך נוחות, אין זו סיבה לחגוג את התאריך הנוצרי והספירה שלהם (וגם כאשר מזכירים את התאריך הלועזי עדיף תמיד להוסיף את המילה "למניינם").

על זאת נאמר בתורה: "עם לבדד ישכון ובגויים לא יתחשב".

בברכה,

דניאל בלס