דיני ממון-כשמוכר טועה לטובתי

  • ג' טבת התשע"ז

שאלה

בחנות צילום קניתי מנוי לפני כשלוש שנים. המנוי למעשה גורם שאני משלמת מראש על כמות גדולה של הדפסת תמונות וכך כל תמונה עולה לי פחות. לאחר שקניתי את המנוי-שילמתי כבר על כמות גדולה של תמונות, לכן כאשר אני מגיעה לחנות שוב כדי להדפיס תמונות-מסמנים לי על המנוי (מוחקים ריבועים לפי כמות התמונות שהדפסתי). באחד הפעמים אני חושבת שמחקו לי מספר לא נכון של תמונות. מחקו את יתרת הריבועים מהדף במקום את מספר הריבועים ע"פ כמות התמונות שהדפסתי. הערתי למוכרת ואמרתי לה-"מה עשית לא הבנתי". היא חזרה על החישוב ואמרה שזה בסדר. היא היתה עסוקה ורצתה שאלך כבר, אז יצאתי ושוב ניסתי לחשוב מה ארע-ומה שכתבתי כאמור זה מסקנתי. האם עלי להגיד לה שוב שאני חושבת שהיא טעתה? יש לציין שעבר כבר שנה מאז. אני רוצה לחזור שוב לחנות להדפיס עוד לכן רציתי לדעת.

תשובה

שלום וברכה

אם את בטוחה שהיתה טעות, יש להעיר את תשומת לבה של המוכרת שוב, בפרט אם היא לא בעלת המקום שאז אין לה זכות  לוותר