אמונה

הורים חילוניים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אנחנו חזרנו בתשובה שלמה לפני כשמונה חודשים. בתחילה נתקלנו בהרבה התנגדות מצד הוריי. זה היה ב"גלים"- פעם חשבו שהשתגענו ופעם היו מוכנים לשמוע דברי תורה. לאחרונה היה מקרה שהיה לי מאוד קשה איתו. הייתה התקרבות של הוריי, לקחו על עצמם נטילת ידיים, שומעים הרצאות באתר, קוראים מתעניינים, ואפילו הסכימו לקנות הכל בד"ץ (בשבילנו). הם הזמינו את עצמם לראש השנה ולאחר שהבנו שאסור לנו לארח אם הם נוסעים העברנו את החג אליהם. אבא החליט, להפתענו, לקחת על עצמו לקיים את החג כהלכתו, בלי להדליק אורות וטלויזיה וכו`. כ"כ שמחנו על ההתקדמות ועל כך שנוכל לחגוג יחד. אבל לאחר כמה ימים לאחר שבישרו את העניין לאחיי החילוניים והללו צעקו צעקה גדולה על כפייה דתית, הם הודיעו לנו שאנחנו לא יכולים לחגוג איתם כי זה מפריע לאחיי (שאגב אחד מהם "נשוי" לגוייה) ועל כן נאלץ לחגוג את החג לבד בבית. אני מאוד פגועה ולא יודעת מה לעשות? אני מרגישה שאני צריכה להתרחק מהם ומצד שני אני מרחמת עליהם. זקוקה לעצה בדחיפות .תודה.

תשובה

שלום וברכה

ברור שהיצר הרע לא ישתוק עלכך שאת זוכה לקרב את אביך לתור הולמצות ובוודאי ישלח את שליחיו לקלקל את אשר את מועילה, אבל אל לך להתייאש את תמשיכי בדרכך לקרב את ההורים ולדבר על ליבם, והתפללי אל ה` שיפתח את לב הורייך להתקרב אל הבורא, ובעז"ה תצליחי בכך, אל תתייאשי!! סוף האמת לנצח, וחלילה לך להתנתק כעת מההורים, להפך עלייך להמשיך ולשוח עימם בכל דבר, וה` יהפוך את ליבם לטובה במהרה.

בהצלחה - בנימין שמואלי