כניסיות ומסגדים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, שמעתי שאסור להיכנס לכנסיות, אך מותר למסגדים. מדוע? מה שונה ביניהם? תודה

תשובה

מכיון שכנסיות למיניהם הם בתי עבודה זרה, שאסור להיכנס לשם באיסור חמור מאוד, ראה בארוכה דברי הפוסקים עד כמה החמירו וקנסו על זה, :

בכל אופן רצוי מאוד להימנע מלהיכנס גם לשם, אולם בשעת הדחק אפשר לסמוך על תשובת מרן הרב עובדיה יוסף שליט"א להתיר להיכנס למסגד ישמעאלי, לצורך. בהצלחה - מנשה ישראל