חברה והשקפה

תרבויות פרימיטיביות

  • ז' חשון התשע"ז

שאלה

אנחנו מכירים היום תרבויות פרימיטיביות במיוחד, כגון באמזונאס, ובדרום מזרח אסיה, שלא מכירים ברזל מהו או גלגל מהו, ומתהלכים ערומים. אין להם כתב ובקושי שפה. מאין הגיעו אלה? בניו של מי הם?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

גם התרבויות הפרימיטיביות ביותר היו בעברן תרבויות מפוארות. כך לדוגמה, האינדיאנים (הילידים האמריקנים) של יבשת אמריקה, היו בעברם בני התרבות המפוארת של האינקה והמאיה. היו להם ערים וכתב ואפילו מערכות השקייה מתוחכמות מאוד.

אך לאחר מלחמות ובצורת ארוכה מאוד התפוררו הממלכות הגדולות, וכך נוצרו להם שבטים שחיו בג'ונגלים מהיד לפה, בדרך זו תרבותם התדרדרה עוד ועוד עד שחדלו להשתמש בביגוד. האינדיאנים היו תרבות שלא השתמשה בחקלאות, והם היו ציידים שנודדים כל חייהם אחרי עדרי הבאפלו. גם באפריקה נוצרו שבטי ציידים, שעם חיי הציד הפכה תרבות חייהם לפרימיטיבית יותר ויותר.

ניתן לקרוא כאן על מוצאן של התרבויות השונות:

http://www.hidabroot.org/question/18055

בברכה,

דניאל בלס