אמונה

כוחה של אמונה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני בת 25, לפני כשנה התחלתי תהליך של חזרה בתשובה...בהתחלה הכול ממש רץ לי הייתי הולכת להרצאות, התחלתי להתלבש יותר צנוע, לפני כמה חודשים התחלתי לשמור שבת... אבל אני מרגישה ש"נתקעתי" שאני לא מצליחה מבחינת מעשים לעלות הלאה, רק מבחינה רוחנית...מאין רצון לאכול את כול העוגה ולהישאר גם בעולם החילוני וגם הדתי, התפללתי על זה המון וביקשתי מהשם שיפתח לי פתח אבל ממש ממש קשה לי. מה עלי לעשות

תשובה

שלום לך

ההתנתקות מהעולם החילוני הוא אכן קשה מאוד, ובהתחלה אכן יש אור מיוחד ממרום להתגבר על הקשיים הראשונים, ולאח מכן ה` נותן לך נסיונות כדי שתזכי לכל העבודה מעצמך, יש להרבות בלימודי תורה ובהבנה חזקה ובהפנמת הידיעה שחי התורה הם האמת וכך תוכלי להתקדם בביטחה.

אמליץ באם את יכולה להיכנס לתקופה מסויימת למדרשה וללוד ביסודיות את התורה ומצוותיה, ובכך תזכי להתקדמות חזקה ביראת שמיים. אם תרצי הכוונה למדרשה אשמח מאוד לכוונך לכך.

כתיבה וחתימה טובה - בנימין שמואלי