שמיטה

הנהגות סיום שנת שמיטה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! רציתי לדעת מתי מסתיימת שנת השמיטה? לפי הבנתי ,הבנתי שמראש השנה אבל לא על כל הירקות והפירות... תודה רבה! תיזכו למצוות!

תשובה

שלום וברכה

שנת השמיטה מסתיימת בראש השנה הבא עלינו לטובה, ולמחרת מותר לזרוע בשדה. אבל הפירות שחנטו בשנה השביעית שסיימו את גידולם לאחר מכן, יש להם עדיין קדושת שביעית, ואסור לסחור בהם וכו`.

וכן הירקות שגדלו באיסור בשמיטה עדיין אסורים באכילה, ולכן יש להקפיד גם לאחר השמיטה שלא לקנות ירקות ופירות שאין בירור בכשרותם, עד שייגמרו הפירות והירקות של השנה השביעית.

בברכה - בנימין שמואלי