חברה והשקפה

תורה וחטא

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. התעוררה לי שאלה ולא מצאתי תשובה בספרים. כשבני ישראל היו במצרים 40 שנה הם למדו את התורה. בתורה מסופר עליהם בעצם ומזה כל אחד צריך ללמוד על עצמו. השאלה היא כזאת. הם למדו על העתיד שלהם בעצם אז איך הם המשיכו לחטוא? אם הם כבר ידעו?

תשובה

שלום וברכה

התורה נכתבה בסוף ארבעים שנה ועד אז לא היתה כל התורה כתובה, ולכן לא למדו בני ישראל את הפרשיות שהם עשו. עיקר לימודם היה, בלימוד ההלכות והתורה והמצוות, ובעיקר בתורה שבעל פה, ולא בפרשיות הכתובים כעת, שנכתבו בסוף ארבעים שנה.

בברכה - בנימין שמואלי