חברה והשקפה

לאחר בית ספר לימוד ממלכתי דתי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

קורה היום שהרבה רוצים לעזוב את לימוד הממלכתי דתי (וזה טוב) וללכת לישיבה בלבד לאחר שינגשו לפסיכומטרי עם ציון של 700 בגרויות עם ציונים גבוהים לעזוב הכל ולפנות רק לישיבה איך ההורים יכולים לדעת שזה נכון מה עם מיקצוע ?

תשובה

שלום וברכה

הלימוד בישיבה יביא לנערים היקרים, את ההכרה בדרך האמת - דרך ה`. וילמדו לחיות את כל חייהם ביראת שמים טהורה ובכך יהיו מחוסנים מול כל פגעי הרחוב, ויזכו להתעלות מעלה מעלה בדרכי ה`, ויזכו לחיי נצח, וזה בוודאי נכון בכל עת ובפרט במצב הקשה השורר כיום בחוץ כאשר יש צורך בחוסן מיוחד כדי לעמוד בפגעי הזמן.

לאחר גמר לימודיהם בישיבה כאשר הם כבר מוכשרים לחיות חיי תורה ומצוה כראוי, לא תהיה כל בעיה להשלים לימוד מקצוע אשר יתן להם מקצוע כדי להסתדר בחיי היום יום.

בברכה - בנימין שמואלי