חינוך ילדים

חגיגת בת מצווה

  • כ"ה אלול התשע"ו

שאלה

לכבוד הרב שלום וברכה לבתי היתה בת מצווה ופיספסנו את התאריך כי היינו בשיפוצים כעט אני והילדה בויכוח האם לחגוג בקטן בבית עם קרובי משפחה וסעודה שזה מה שאני מסוגלת או שלפי רצונה נעשה יום כיף נלך לשופינג ונוסיף ברכה מרב שנבקר אצלו אולי בקיצור האם ללכת על יותר רוחני בתוכן או סתם כל מה שישמח אותה ובכלל האם אני צריכה לחוש ממש מחוייבת לילדה ולדרישותיה כמו תסרוקת ושמלה יקרה מעבר לחגיגה בבית זה כבר עושה חשק שלא לעשות אם זאת הגישה. תודה לכם מראש ושנה טובה .

תשובה

שלום וברכה

חשוב מאוד לתת לבת הרגשת חשיבות עם הגעתה לגיל המצוות כפי שנהוג בדרך כלל בקהילתכם/ סביבתכם.

אם יש לך קושי כלכלי יש לנסות לחסוך בהסכמת הבת כדי שתהיה מרוצה ולא תרגיש נחותה מכולן.