שו"ת יום כיפור

נסיעה ביום כיפורB

  • ח' תשרי התשע"ז

שאלה

ערב טוב, אני עובדת עצות! אני חוזרת בתשובה בדיוק שנה, שבועיים לפני ראש השנה, בעלי הצטרף אלי מפסח, תודה לאל. יש לנו 3 ילדים, הגדול בן 23 האמצעית 20 והקטנה 17. רק האמצעית שומרת איתנו שבת. בבית לא מדליקים אורות, טלווזיה ושאר מכשירים, הבן הגדול והקטנה עם הטלפון שלהם ובחדרים שלהם עושים מה שרוצים. לא הכרחתי אף אחד, לא אוהבת כפייה ולא כפיתי את החזרה שלי על אף אחד. אבל עכשיו אני בבעיה, גיליתי שהבן שלי מתכוון לנסוע ביום רביעי עם האופנוע שלו למפגש עם חברים. אמרתי לו שזה לא ניתן לביצוע ושאי אפשר ושזה לא מכובד, אמר לי מישהו יעצור אותי? יש חוק? וגם שיכבדו אותו, הוא לא רוצה להשתעמם בבית. אני לא יודעת מה לעשות ומה לומר לו, בעלי גם לא יודע לדבר איתו ואנו מפחדים שאם נכריח אותו זה ירחיק אותו מהבית ומאיתנו. מה עושים ??? לתשובתכם הדחופה אודה. שנה טובה וגמר חתימה טובה.

תשובה

שלום וברכה

לשתוק.

להסביר לו שזה מכאיב לכם מאוד יום זה קדוש לכל עם ישראל ואין אף אחד שמחלל את היום הזה בפרהסיא, אבל אם הוא רוצה שיעשה כרצונו אתם לא תעמדו לו בדרך.

ה' יעזור שגם הוא יזכה בקרוב לחזור בתשובה שלימה.

בברכת רוב נחת מכל יוצאי חלציכם,