חברה והשקפה

בעלי חיים נדירים באיי הים

  • כ"ג אלול התשע"ו

שאלה

שלום אבקש תשובה על השאלה הבאה. כידוע בזמן המבול כל בעלי החיים בעולם חוץ מבעלי חיים ימיים נכחדו, ואלה שקיימים כיום הם צאצאים של בעלי החיים שהיו בתיבה. לפי זה, לא מובן כיצד ישנם בעלי חיים שנמצאים אך ורק באיי גלפגוס למשל, או במדבריות אמריקה וכו', איי מיקרונזיה ועוד. הרי היישוב החדש החל בהרי אררט, ואיך כל אלה הגיעו למקום שהם נמצאים [איים רחוקים ללא יכולת גישה בעולם העתיק]. ישנם בעלי חיים שיכולים לשרוד אך ורק בטפרטורה או בתנאי מחיה כמו המקומות שציינתי. אני מחפש תשובה הגיונית ולא ניסית. אודה לתשובה

תשובה

שלום וברכה,

התפצלות היבשות היא תהליך ממושך שארך אלפי שנים, עד היום הזה היבשות ממשיכות ומתרחקות זו ומזו, ופירוש הדבר שבעבר הן היו קרובות.

מסיבה זו אינדיאנים (ילידים אמריקנים) הגיעו ברגל עד יבשת אמריקה, ללא ספינות. גם אוסטרליה היתה מחוברת בעבר להודו, וילידים אוסטרלים הלכו אליה ברגל (אבורג'ינים).

לאחר המבול, נדד כל מין של בעלי חיים למקומו האקלימי המתאים. כל בעלי החיים מסוגלים לשרוד באקלים נוח. עם זאת אין ספק שגמלים נדדו לארצות חמות יותר, ודובים נדדו לארצות קרות יותר. ראה כאן הסבר מפורט:

https://www.hidabroot.org/article/209880

https://www.hidabroot.org/article/68426

בברכה,

דניאל בלס