נשים

שלוש שאלות להדס

  • ט"ו אלול התשע"ו

שאלה

שלום רב, א. האם יש עניין שלפני הקידוש בליל שבת הבעל דווקא ימזוג את היין לכוס ולא האשה? ב. האם לאחר הקידוש בליל שבת, בעת שתיית היין, יש לשבת או לעמוד? ג. לגבי המן במדבר - שמעתי שהוא היה בדיוק לפי טעמו של כל אחד מבני ישראל. האם גם צורתו היתה שונה בין אדם לאחר - למשל, אדם שאוהב פיצה, קיבל מן בצורה זאת, או כל חתיכות המן היו בעלות נראות זהה? בברכה ובתודה, הדס

תשובה

שלום וברכה

1. לא. בימי הנידה אסור לאשה למזוג יין לבעלה.

2. לשבת.

3. מבואר בספרים שרק הטעם היה שונה לפי הרצון של כל אחד ולא המראה.