אמונה

מחשבות||

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. יש לי מלא מחשבות על דברים לא טובים כמו{נשים} ועוד ואני מנסה להוציא את המחשבות מהראש אבל קשה לי רציתי לדעת מה עושים נגד המחשבות ולמה רק לבנים יש את זה ולבנות אין?

תשובה

שלום וברכה

ראשית גם נשים חושבות מחשבות לא טהורות, לא רק גברים.

העצה היחידה שישנה להתגברות על כך היא ע"י סור מרע - שמירת העיניים לבל הביט אל דברי תועבה, ועשה טוב - לימוד התורה וכמבואר ברמב"ם הלכות איסורי ביאה פרק כב "גדולה מכל זאת אמרו יפנה עצמו ומחשבתו לדברי תורה וירחיב דעתו בחכמה שאין מחשבת עריות מתגברת אלא בלב פנוי מן החכמה ובחכמה הוא אומר אילת אהבים ויעלת חן דדיה ירווך בכל עת באהבתה תשגה תמיד".

קבע עיתים ללימוד הגמרא ושמור עיניך מראיית דברים אסורים, ובעזרת ה´ תינצל מכל רע.

כאשר יש לך מחשבות רעות אין להילחם עימם, אמור את הפסוק ´ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם´, ולהסיח את דעתך למחשבות אחרות ומחשבות אלו תיעלמנה, אין אדם יכול לחשוב שני דברים בבת אחת.

מומלץ לקרוא את פרק נא´ בתהילים לטיהור המחשבות.

כמו כן סגולה לומר את הפסוק ושחט אותו על ירך המזבח צפונה לפני ה´.

בברכה - בנימין שמואלי