אמונה

שאלה לגבי סיאנסים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, קראתי את הכתבה באתר mako לגבי האיסור לעשות סיאנסים ויש לי שאלה: נאמר שהנשמות לא אוהבות שמטרידים אותן וגורמים להן לרדת לעולם הזה, ושזה כרוך בסבל עבורן ולכן הן ינסו לנקום. כמו כן נאמר שה´אופי´ של הנשמה נשאר כפי שהיה ברגע בו מת אותו אדם, ושהיא לא יכולה להשתנות לאחר המוות. אם מדובר באדם קרוב אליי (אבא שלי) שנפטר לאחרונה, ושבחייו היה מוכן לסבול בשבילי לעשות למעני הכל, ובהנחה שהאופי שלו נשאר כפי שהיה, האם אין אפשרות שהוא יהיה מוכן לרדת למעני מהעולם הבא ולא ירצה לנקום?

תשובה

שלום וברכה

סיבת האיסור לעשות סיאנס היא לא רק מחמת הצער של המת, אלא בעיקר מחמת האיסור המבואר בתורה שאסור לדרוש את המתים כמבואר בספר דברים פרק יח´
(י) לֹא יִמָּצֵא בְךָ מַעֲבִיר בְּנוֹ וּבִתּוֹ בָּאֵשׁ קֹסֵם קְסָמִים מְעוֹנֵן וּמְנַחֵשׁ וּמְכַשֵּׁף:
(יא) וְחֹבֵר חָבֶר וְשֹׁאֵל אוֹב וְיִדְּעֹנִי וְדֹרֵשׁ אֶל הַמֵּתִים:

על כן אין כל היתר לעשות סיאנס לאביך.

בברכה - בנימין שמאולי