אמונה

להאמין ללא פחד

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. אני אדם חילוני שמאמין בשם, אני לא שומר את כל המצוות אבל מנסה לשמור את חלקם כי אני מאמין מאוד. תמיד היה לי הרגשה שאני מאמין מתוך פחד מסויים ,לפני כחודשיים הבנתי שאני כניראה גם מאמין מתוך הפחד. אני רוצה להאמין מתוך אהבה לשם, אילו דרכים יעזרו לי להאמין מתוך אהבה ? באילו דרכים עלי לינקוט? תודה רבה,

תשובה

שלום וברכה

האמונה לא קשורה לפחד או לאהבה, אלא לידיעת המציאות כמות שהיא.

אילו חלילה אין מצוות או שאין אלוקים חלילה אין כלל ממה לפחד, וכאשר נדע נאמנה שיש בורא לעולם שציווה אותנו לקיים את המצוות, נדע נאמנה כי הוא בוראינו אוהבינו היודע את הטוב לנו ביותר. ונקיים את המצות מתוך הבנה שהבורא נתן לנו את הדברים הטובים ביותר לנו, וכך נזכה להגיע לאהבת ה´.

בברכה - בנימין שמואלי