נשים

לכסות את הראש

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד כבוד הרב שלום וברכה בע´ה בלי נדר אני רוצה לשים כיסוי ראש חברה אמרה לי שזה שעת רצון ולא לשים סתם אלא במעמד של קבלת עול מלכות שמים. 1)מה הנוסח המדויק שאני אמורה להגיד? 2)האים אני יכולה לעשות זאת בבית כנסת לאחר שיעור תורה? (אני בתהליך תשובה עוד מעט שנה ובעלי ברוך השם מתחיל עכשיו להתחזק-אני עוד לא יודעת איך הוא מרגיש בעניין אבל חשוב לי שהוא יהיה במעמד..) * או רק במקום אחר שרק נשים נמצאות? אשמח לתשובה מהירה תודה רבה ושבת שלום עדי

תשובה

שלום וברכה

אין להמתין בקיום המצווה.

ראוי מאוד שתלבשי את הכיסוי ראש כבר היום בעת הדלקת הנרות, ולברך שהחיינו.

אכן שעה זו של קבלת מצווה יקרה זו היא עת רצון גדולה עד מאוד וראוי להתפלל בזמן זה על כל אשר תחפצי ובעז"ה תזכי שכל תפילותייך יתקבלו בזכות מצווה זו.

בהצלחה - בנימין שמואלי