תפילה וברכות

האם קריאת תהילים באמת תורמת?

  • ט"ו חשון התשפ"א

שאלה

שלום לך כבוד הרב רציתי לישאול האם קריאת תהילים באמת תורמת? ומי המציא את המילים שיש שם? יום ניפלא ותודה רבה

תשובה

שלום וברכה

דוד המלך ערך את ספר תהילים, הם כוללים מזמורים שהוא חיבר עם תשעה אישים נוספים.

קריאת תהילים כוחה רב להועיל לכל ישועה ותפילה. ואמרו צדיקי הדורות שכוח התהילים רב מאוד שבו הטמין דוד המלך את כל התפילות שכל יהודי צריך בכל עת. כל פרקי התהילים מועילים לכל דבר ועניין, אולם ישנם צדיקים שכתבו שמזמורים מסויימים מסוגלים באופן ספציפי לישועה מסויימת דווקא.

בהצלחה - בנימין שמואלי