תפילה וברכות

קריאת שמע ועוד

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס""ד שלום כבוד הרב, רציתי לדעת עד איזה שעה אומרים קריאת שמע על המיטה? ומה אני אמורה לעשות במצב כזה שהייתי במשך הלילה ומגיע זמן תפילת שחרית מה אני מתפללת ? ועוד שאלה אחרונה.. למה אומרים ´שיר השירים´ ביום שישי בערב? מה משמעותו? על מה מדובר? מי זאת אשת הנעורים? מי זה דודה האהוב? האם זאת אותה אשת נעורים שאומרים ביהי רצון שלפני התהילים? האם היא התחברה לדודה? בתודה מראש, שרה ואסי!

תשובה

שלום וברכה

עד עלות השחר אפשר לומר את כל סדר קריאת שמע, למעט את ברכת המפיל שאין לאומרה בשם ומלכות לאחר חצות.

הניעורה כל הלילה מתפללת כרגיל, מלבד בברכות השחר שיש לדלג את ברכת על נטילת ידיים.

שיר השירם הוא שיר אהבה בין בורא עולם לכנסת ישראל הקשיבי להרצאת הרב זמיר

בהצלחה - בנימין שמואלי