האם מותר לתלות תמונה של אדם בבית?

  • ד' אב התשע"ו

שאלה

כבוד הרב, האם מותר לתלות בבית תמונה של אדם שעוטה טלית ותפילין ורוכן מעל גבי הסידור, רק ראש וידיו עם זקן ואינני יודע מיהו? או שיש בזה בעיה משום "לא תעשה לך פסל וכל תמונה". תודה

תשובה

שלום רב,

מותר.

מקורות: מה שכתוב (שמות כ ג) "לא תעשה לך פסל וכל תמונה", מבואר בדברי הרמב"ם (הלכות עבודה זרה פרק ג הלכה ט) שהמדובר הוא בעושה עבודה זרה לעצמו, אף על פי שלא עבדה, אבל תמונת אדם לנוי אם אינה בולטת מותר. וכן פסק השלחן ערוך יורה דעה (סימן קמא סעיף ד). וע"ע שם (סעיף ז) שיש מי שאומר שלא אסרו בצורת אדם אלא דווקא בצורה שלמה בכל איבריה אבל צורת ראש או גוף בלא ראש אין בה שום איסור לא במוצאו ולא בעושה. וכתב הרמ"א: וכן נוהגין. וע"ע בט"ז (ס"ק טו) ובפתחי תשובה (סק"י).

בברכה,

הלל מאירס