האם מותר לטוס לאומן?

  • ג' אב התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב! שוב אני שואלת לגבי אותו נושא, האם מותר לטוס לאומן על פי הרב עובדיה יוסף?? כי הרבה אומרים שאסור לצאת מן הארץ, ויש מספיק קברי צדיקים בארץ שלנו. אשמח לתשובה.. תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל בשו"ת יחוה דעת חלק ה' (סימן נז, בהערה ד"ה ודע) שמותר לצאת מארץ ישראל לחוץ לארץ לצורך השתטחות על קברי צדיקים. ולפי זה מותר לצאת מהארץ כדי להשתטח על קברו של רבי נחמן מברסלב זצ"ל באומן.

אלא שהרב עובדיה יוסף זצ"ל התנגד שאנשים נשואים יסעו לאומן לראש השנה, כי סבר שזו העת להיות עם המשפחה, ולשמוח איתם בחג.

בברכה,

הלל מאירס