אמונה

פרנסה משמים

  • כ"ה תמוז התשע"ו

שאלה

שלום, בתפילה "אשרי יושבי ביתך" מכוונים שה' הוא זן לכל ונותן לכ בריה די מחסורה. אם כך איך יכול להיות שקיימת מציאות של עניים. ואם תאמרו שזה רק בריה שעושה רצון ה'..אז קיימים הרבה אברכים שחיים חיי צמצום?

תשובה

שלום וברכה,

נא לראות תשובה זו: "למה יש רעב באפריקה":

https://www.hidabroot.org/article/138583

ה' שולח את האמצעים בעולם לזון את כל בני האדם. אך החטא והשחיתות מונעת את עושרם של כל חברי האוכלוסייה.

עם זאת, אמרו חז"ל שכל סוג של עוני הוא יחסי. בעולם המערבי ב"ה אנשים לא גוועים ברעב, יש מזון, יש מים זורמים, יש חשמל, יש תחבורה וכו'. גם מי שחי בימינו בצמצום - חי ברמת חיים גבוהה יותר מכל אדם לפני מאתיים שנה. אברכים ב"ה חיים בכבוד, מצליחים לגדל ילדים רבים באהבה ובחום, ואף דואגים להם לחתונה ומגורים. ב"ה לא מתים ברעב ולא סובלים מתת תזונה.

ראה בבקשה תשובה זו: "לא מוצא פרנסה"

https://www.hidabroot.org/article/130581

אמרו חז"ל שעוד לפני שנשמה יורדת לעולם, נקבע לה האם תהיה עני או עשיר. כל אדם קיבל נסיון חיים שונה מחבירו, וגם תקציב קבוע עבור האתגרים שנקבעו לו. עם זאת מי שזכה לחזור בתשובה ובוטח בה' - חסד מסובבנו, והוא זוכה בכח זכויותיו ותפילותיו ליותר ממה שהוקצב לו.

בברכה,

דניאל בלס