תפילה וברכות

עד מתי אפשר לקרוא ברכות השחר?

  • י"ח תמוז התשע"ו

שאלה

עד איזו שעה אפשר לקרוא ברכות השחר? תודה

תשובה

שלום רב,

אפשר לומר את ברכות השחר עד שקיעת החמה (ראה בשו"ת יחוה דעת חלק ד' סימן ד ובספר הלכה ברורה סימן מו סעיף יט).

אמנם אם כבר התפלל תפילת שחרית ודילג על ברכות השחר, אין לו לברך ברכת אלקי נשמה שחתימתה המחזיר נשמות לפגרים מתים, כי כבר יצא ידי חובה בברכת מחיה המתים בתפילת שמונה עשרה (והוא הדין אם כבר התפלל מנחה). ואיש לא יברך גם את ברכות התורה הואיל ויצא ידי חובתו בברכת אהבת עולם בתפילת שחרית (שו"ת יחוה דעת חלק ד' סימן ה. ואישה ספרדייה יכולה לברך ברכות התורה אם נוהגת לברך את ברכת אהבת עולם בלי שם ומלכות וכדעת הגר"ע יוסף זצ"ל בשו"ת יביע אומר חלק ח' חלק אורח חיים סימן ח).

בברכה,

הלל מאירס