אמונה

איך דבר רוחני נברא כך על ידי האבולוציה?

  • כ"ג סיון התשע"ו

שאלה

שלום הרב עניתי למישהו על אבולוציה שלא קיימת בהוכחה שיש שכל והוא דבר רוחני ואיך זה יכול להיות שהוא נברא כך על ידי האבולוציה אז הוא ענה לי : גם גלי הרדיו זה משהו שלא נראה לעין מה אני יכול לענות לאחד כזה.

תשובה

שלום וברכה,

גלי הרדיו הם חומריים, והם חלק בלתי נפרד מן העולם החומרי. עובדה שניתן לשדר ולקלוט אותם באמצעים חומריים. גלי הרדיו למעשה עשויים מחלקיקים בשם פוטונים, והם נעים בחלל בצורת גלים. גם קלי הקול שלך הם למעשה רטט חומרי שאתה יוצר במרחב; גלי קול חזקים מסוגלים לשבור אפילו זכוכית.

הנשמה לעומת זאת, אינה חלק מן המציאות החומרית, והיא אף סותרת את חוקי החומר. החוקיות של החומר אינה מאפשרת בחירה חופשית (אבן אינה יכולה לבחור שלא ליפול מצוק, כי כח המשיכה פועל עליה. כל דבר חומרי פועל לפי חוקים ללא בחירה), רק האדם לבדו בוחר בין טוב לרע, ומכאן שהאדם אינו יצור חומרי, אלא יש בו נשמה.

המח האנושי דומה למכונית, והנשמה דומה לנהג שנוהג במכונית. מי שיצר את המכונית, ללא ספק יצר אותה עבור הנהג. כך גם הבורא שיצר את גוף האדם ומוחו, ללא ספק יצר אותו עבור הנשמה הרוחנית שתנהג בו.

צא ולמד שגוף האדם מת לבסוף, אך מכיוון שהנשמה איננה חומרית - היא אינה מתה, אלא חוזרת לבוראה.

"אבולוציה" לא יכולה להסביר מה הקשר בין הנשמה לאדם, שהרי גוף האדם הוא חומרי, והנשמה היא רוחנית, ולא אמור להיות ביניהם קשר במציאות החומרית. הרי ללטאות וקופים אין נשמה. מדוע אפוא ירדה נשמה ממרום וניתנה באדם הראשון? התורה משיבה על השאלה הזו: "וייצר ה' אלהים את האדם עפר מן האדמה ויפח באפיו נשמת חיים" (בראשית ב, ז).

ראה עוד:

האדם - מכונה או נשמה:

https://www.hidabroot.org/article/177210

כיצד מסוגל גוף גשמי להכיל נשמה רוחנית?

https://www.hidabroot.org/article/168022

האם אבולוציה היא תיאוריה מבוססת?

https://www.hidabroot.org/article/125994

בברכה,

דניאל בלס