אמונה

עילוי נשמה<>

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, שמעתי שחשוב להדליק נרות לעילוי נשמת נפטר, וכן לתת צדקה, לומר פרקי תהילים, לעשות לימוד וכדומה. מצד שני שמעתי שרב מסויים אומר שאין שום טעם בהדלקת נרות לעילוי נשמה וכן קראתי בפורום באינטרנט שהרמב´ם טען שלנו בעולם הזה אין שום יכולת השפעה על מה שקורה לנשמה בעולם הבא. מה נכון???? ושאלה נוספת - כמה זמן לאחר הפטירה אפשר להמשיך לפעול לעילוי הנשמה? האם יש הגבלה? חשוב לי מאוד לקבל תשובה לשאלה זו בהקדם. בתודה מראש ובברכה.

תשובה

שלום וברכה

הנכון בהחלט שהדלקת נר מסייעת לנשמות בעולם האמת וכל מעשה טוב שעושים לעילוי נשמת הנפטר..

אפשר תמיד לפעול למען הנשמה הנפטר.

בברכה - בנימין שמואלי