אמונה

מטלות בבית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

התווכחתי היום עם אשתי מי אמור לטפל בילדים באמצע שנת הלילה, כשאני יוצא לעבודה כל היום, האם יש בזה חוות דעת תורנית ???

תשובה

במסכת יבמות אמרו חז"ל:

תָּנוּ רַבָּנָן, הָאוֹהֵב אֶת אִשְׁתּוֹ כְּגוּפוֹ, וַמְּכַבְּדָהּ יוֹתֵר מִגּוּפוֹ, וְהַמַּדְרִיךְ בָּנָיו וּבְנוֹתָיו בְּדֶרֶךְ יְשָׁרָה, וְהַמַּשִּיאָן סָמוּךְ לְפִרְקָן, עָלָיו הַכָּתוּב אוֹמֵר, (איוב ה) "וְיָדַעְתָּ כִּי שָׁלוֹם אָהֳלֶךָ".

וכתב על זה רבינו הבן איש חי וזה לשונו:

"האוהב את אשתו כגופו. רוצה לומר כמו שהוא חס על גופו שמביא בני אדם לעזור אותו, כן מביא לאשתו עזר, הן בהנקה להביא לה מינקת שתעזור לה ביניקה בלילה, הן בגידול בנים שמביא לה אומנת לשאת עליה עול הילד, וכיוצא בזה. והמכבדה במלבושים נאים יותר מגופו, והמדריך בניו ובנותיו בדרך ישרה דהיינו שלא יכביד עליהם עד שיהיו בועטים בו, אלא תהיה שמאל דוחה וימין מקרבת, וזו היא דרך ישרה שיבור לו האדם. והמשיאן סמוך לפרקן, שעדיין לא בערה בהם אש התאוה ביותר, דאם יעכב זמן נישואם עד שתהיה התאוה בקרבם להבת שלהבת, אז תתגבר ביותר, דאפילו אחר נשואם אין לה מכבה, אלא יהיו עיניהם חוצה במקום האסור, ולא תשבענה עיניהם במותר להם".

בהצלחה - מנשה ישראל