נשים

קביעת עיתים לתורה - נשים

  • י"ג סיון התשע"ו

שאלה

שלום רב, אני בתהליך של התחזקות לא מעט זמן, ומשהו קצת מציק לי בכל התהליך וזה עניין לימוד התורה.. אני שמה לה שיש דגש מאוד חזק על קביעת עיתים ללימוד תורה עבור גברים, אבל משום מה אין כל כך נשים שלומדות תורה (גמרא, משנה וכד') לשמה כמו שאברכים לומדים.. (ואני לא מציינת מדרשיות בכוונה כי מדרשיות בגדול שמות דגש על התורה מנקודת מבט של תפקיד האישה בבית היהודי) רציתי לדעת למה? האם אישה שעושה את המוטל עליה (מתחתנת, מגדלת ילדים, עושה הפרשות חלה וכד') לא יכולה לקבוע עיתים לתורה? תודה!

תשובה

שלום וברכה
אשה העושה את המטלות שלה היא בדרגה רוחנית גבוהה ואינה צריכה את לימוד התורה להתעלותה.
התורה פטרה את הנשים מלימוד התרוה שיכולו להקדיש את עצמן למטרה המרכזית של הקמת הדורות הבאים שהוא תפקיד חשוב יותר מלימוד התורה ולכן אין לך להלין שלא קיבלת תפקיד שונה מהתפקיד שיש לך עכשיו.
חשוב לדעת שלמרות האמור גם בנות צריכות להתעסק בלימוד הלכות פסוקות מידי יום וכן לימוד מוסר כדי שיוסיפו יראת שמיים בעצמם ויזכו לקים את כל הלכות התורה כראוי.