אמונה

התחלה ברגל שמאל לאחר יו´כ

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום! לאחר יו´כ כידוע לא כולם לומדים, לא ישיבות ולא בתי ספר, ואז אנחנו מרגישים שכאן המבחן האמיתי של האמונה, פה אסור לנו ליפול בשום עבירה כי עכשיו אנו כבר נקיים מחטאים לאחר יו´כ. אבל מה קורה אם בכל זאת נפלתי? היצר הרע נותן לי להרגיש מלוכלך שככה התחלתי את השנה לאחר שהתנקיתי מעבירות ואין לי דרך חזרה.. אך אני חושב שבזה היצר הרע רוצה להפיל אותנו בזה שנחשוב שאנחנו כבר עמוק בבוץ וכך אפילו נמשיך לחטוא ולעבור עבירות. האם אני צודק במהלך הזה? חשוב לי לזכות את הרבים ולקבל חיזוק והכוונה בעניין, וברצוני לשאול איך אני יכול לפתוח דף חדש עם ה" בלי בעיות מצפוניות, כאילו בזה הרגע נגמר יו´כ?! אשמח לתשובה בהקדם תודה.

תשובה

שלום וברכה

אתה צודק בהחלט שכך הוא דרכו של יצר הרע לביא את האנשים לידי ייאוש כאשר מיד לאחר יום כיפור הוא מנסה להחטיא כדי שהאדם לא ימשיך להתעלות ולא ימשיך בקבלותיו הטובות.

אתה יכול שלא להתייחס לחטא זה כלל ולהמשיך להרגיש נקי וראוי להמשיך כאילו לא היה כלום, כך מבואר בספרים.

בברכת גמר טוב והרבה הצלחה - בנימין שמואלי