נשים

שאלת צניעות ושמירת נגיעה

  • ב' אייר התשע"ו

שאלה

בס"ד שלום וברכה, רציתי לשאול: 1. האם לאישה אסור לרוץ בגלל עניין הצניעות גם זו ריצה קצרה יחסית ולצורך חשוב כמו להגיע לאוטובוס/רכבת כאשר אם תפספס עלולה לאחר? 2. מדוע אסור לי לחבק ולנשק את אחי? והאם מותר לפחות שזה לא במקום ציבורי או עם המשפחה בלבד? ומה הדין לגבי אבא? אני חוזרת בתשובה ומשפחתי חילונית ומתחשבים בי הרבה אבל אני עדיין פוחדת לפגוע ולהעליב.

תשובה

שלום וברכה

1. יכולה להקל.

2. לאבא מותר לחבק ולנשק בכל מקום. אח אסור אפילו בבית אבל אם הוא מחבק אותך למרות שאמרת לו שאת מקפידה על כך, אין חובה להילחם איתו.