נשים

נידה לאחר הפלה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! השאלה שלי מורכבת מכמה דברים ראשית אני ובעלי נמצאים בטיפולי פוריות כבר מס" שנים. היו לי בעבר 2 הריונות שלא שרדו ובפעם האחרונה היה הריון ללא פרטים עובריים שהתפתח עד לשבוע 6.5. הייתה לי הפלה טבעית ובבדיקות שעשיתי לאחריה היו שאריות ברחם נשלחתי לעשות היסטרוסקופיה, לפני בדיקה זו נותנים כדורים שנקראים צטוטייד הם גורמים להרחבת צוואר הרחם ויש כאלה שמשתמשים בהם לגרימת הפלה טבעית ובאמת כשהגעתי לעשות את הבדיקה הזו עשיתי שוב אולטרסאונד והתברר שהרחם נקי תודה לאל, לא עשיתי את הבדיקה אבל נדרשתי שוב להגיע אחרי שבועיים לוודא שאין שאריות. כשהגעתי שוב לקחתי את הכדורים האלו הכדורים הללו שגורמים לדימומים כמעט כמו ווסת. יצא לי שביום הבדיקה טבלתי ויומיים אחרי ,שוב הדימומים האלו כבר 7 ימים. איך אני צריכה לשמור נקיים, כמה ימים? אני כבר 7 ימים עם דימום עדיין לא נגמר וזה יכול להימשך גם 10-13 יום עד שאהיה נקייה לגמריי, לפי מה שהסבירה הרופאה זה כמו ווסת מאולצת לא טיבעית שנגרמת ע´י ביוץ אלא ע´י כדורים, אז איך אני מתייחסת לכך מבחינת הטבילה במקווה? מקווה שהסתדרתם עם השאלה שיתפתי ברקע לפני כדי שתבינו את הכל .... תודה.דורית

תשובה

שלום לך

אין אפשרות להתחיל לספור שבעה נקיים עד לגמר הדימום בצורה מוחלטת.

לאחר שתסיימי את הדימום תוכלי לעשות הפסק טהרה ולספור שבעה נקיים כרגיל.

יעוזר השי"ת שבזכות הקפדתך על הלכות הטהרה כדין תזכי להיוושע במהרה בזש"ק.

בברכת גמר חתימה טובה - בנימין שמואלי