תפילה וברכות

צדיקים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה.. מחר אני עולה לקברי צדיקים בע´ה בלי נדר, ורציתי לדעת עם יש איזשהי סגולה לומר איזשהי תפילה מיוחדת על קברי צדיקים? אני נוסעת לרבי שמעון,רבי אלעזר,ורבי יהודה בן עילאי. ועוד שאלה, האם זה נכון שריך לומר את זה על קברים גם של צדיקים: ´ ´ברוך אתה ה", אלהינו מלך העולם, אשר יצר אתכם בדין, וזן אתכם בדין, וכלכל אתכם בדין, והמית אתכם בדין, ויודע מספר כולכם בדין, ועתיד להחזיר והחיותכם בדין. ברוך אתה ה", מחייה המתים´ תודההה

תשובה

שלום וברכה

תאמרי בכל קבר פרק תהילים ומומלץ להדליק נר לעילוי נשמת הצדיק ולתת מעט מעות לצדקה.

יש לומר ברכה זו אם לא ראית שלושים יום קברים.

בברכה - בנימין שמואלי