אמונה

משמעת עצמית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב ושלום לכולם! יש לי בעיה באישיות והיא משמעת עצמית(וגן כוח רצון..) אני קובע לעצמי לעשות דברים-ואני לא עושה אני מנסה לקום בבוקר לעבוד-ואני ממשיך לישון אני אומר לעצמי שאני לא יעשה את משהו מסוים עוד פעם-ואני חוזר ועושה זאת שוב.. הבנתם את התמונה הכללית.. השאלה שלי היא איך אני משפר בעצמי את התכונה השלילית הזאת של חוסר משמעת עצמית וכוח רצון.?? אני יודע שכמובן אני צריך להתפלל לקב´ה ולבקש ממנו שיעזור לי בזה,אבל רציתי לדעת אם יש גם עצות מעשיות כדי שאני יוכל להתגבר על זה אשמח לתשובה מפורטת לירן

תשובה

שלום וברכה

מומלץ לקבל על עצמך דבר קטן להתמיד בו בכל הכוח, ולקבוע קנס לעצמך על אי הצלחה, ואם תתמיד בכך 40 יום תוכל לעשות דברים נוספים לאט לאט ותתרגל להיות עיקבי.

בברכה - בנימין שמואלי