שאל את הרב - כללי

תספורת מארינס

  • כ"ז ניסן התשע"ו

שאלה

היי. יש לי כמה שאלות אני יודע שאסור להסתפר מארינס , מארינס זאת התספורת הזאת של הפס באמצע אבל כאילו שזה מגיע למראה חיצוני זה ממש חשוב לי ואני לא רוצה תתשובה הזאת של '' זה לא יפה '' כי על מראה חיצוני אפשר להתווכח אני כל יום מניח תפילין ושם כיפה וטלית והולך לתפילות בשבתות ושומר עיניים בקצרה השאלה שלי זה אם המצוות יכולות להעפיל על העבירה הזאת

תשובה

שלום וברכה

מצוות אינן מתירות לעשות שום חטא חלילה.

עליך להקפיד מאוד מאוד שלא להקיף את פיאות הראש, הקפת הראש היא איסור תורה ויש להיזהר מאוד להשאיר כ5 מ"מ שיער במקום הפיאות.