שאל את הרב - כללי

זרע לבטלה

  • כ"ז ניסן התשע"ו

שאלה

קודם כל חשוב לי להגיד שאני לא הוצאתי זרע לבטלה חס וחלילה כי אני שומר על הדברים האלה אני שואל יותר בשמו של אח שלי שהיה לו מריבה עם דוד שלי שהוא התחזק המון בתשובה ולקח את זה לצורה הקיצונית של לערער לאנשים על החיים שלהם והוא נורא נורא מציק לאח שלי והוא בין המשפטים אמר לו '' הסיבה שאין לך ביטחון זה כי הוצאת זרע לבטלה '' הוא הסביר שיש מן עניין כזה שהוא למד ובסוף אח שלי אמר לי שהוא באמת הוציא זרע לבטלה אבל בכל מקרה איך זה שיש אנשים שהוציאו זרע לבטלה ועדיין יש להם מלא מאוד ביטחון ויש לי עוד שאלה . איך אני יודע שאני נכנס לאתר מאובטח שלא קופצות שמה כל מיני מודעות לא צנועות כי זה מלא פעמים קורה לי ואני לא יכול בלי פייסבוק אם אני יעשה אינטרנט רימון שמעתי שלא יהיה לי פייסבוק יש דרגה של אינטרנט רימון שחוסמת רק מודעות לא צנועות וכניסה לאתרים אסורים? תודה על התשובות מראש

תשובה

שלום וברכה

אמת שאחד מהסיבות שניתן להסביר פחדים וחרדות הם כתוצאה מהוצאת זרע לבטלה.

בורא עולם ברא את העולם בצורה שלא תהיה האמת ברורה לגמרי. רק מי שרוצה לראות יוכל לראות ומי שירצה להתעלם יוכל להתעלם. אם בורא עולם היה עושה שכל מי שפגם בבריתו פעם אחת יחיה בחרדה, לא היתה נשארת בחירה לאדם.

אינטנרט רימון לא חוסם את הפייסבוק ברוב הרמות.