אמונה

כיבוד הורים@!

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום שאלתי היא מעין יעוץ / שאלה מהגיל שאני זוכרת את עצמי אני נזכרת בדמות אבהית קשה כלפי וכלפי אחי הבחור ואימי בילדותי ראיתי יד קשה כלפי וכלפי אימי ואחי הבחור שהיום נשוי. באלימות פזית ומילולית עבורי המושג כיבוד הורים כיום לא פשוט אני לא יכולה שלא לענות ולהתפרץ שאני נתקלת בתגובות קשות מצד אבי , אמי גם נוטה להתעלם וזה מכעיס אותי מאוד קשה לי לשתוק כשאני שומעת פגיעות קשות אשמח לקבל הדרכה כל שהיא שתעזור להתמודד במיוחד מה אומרים חז´ל בעניין של אב שאני מאמינה שאינו בריא נפשית שהרס חיים של משפחה בעלת 7 נפשות עד היום אני תולה את היותי רווקה בפגיעות הקשות שעברתי אם זה עלבונות והשפלות שקשה לתאר כאן ועד למכות ממש כמובן שרכשתי השכלה וחיים משלי עם הזמן אך המצב חוזר על עצמו במיוחד בחגים שאני חייבת להזיע למקום השפל שאני קוראת לו בית

תשובה

שלום וברכה

מאחר שהאבא אינו בריא נפשית אין לך להלין עליו, וראוי להתייחס בסבלנות  לאדם חולה שאיו יכול לשלוט בעצמו.

וכאשר הוא צועק עלייך זכרי שמדובר באדם חולה וכך לא תצטרכי להגיב לו.

גם את אבא חולה חייבים לכבדו לפי כללי ההלכה.

ה´ יזמן לך את זיווגך במהרה ויתן לך אושר רב בהמשך החים ויקויים בך במהרה הפסוק שמחינו כימות עיניתנו.

בברכה - בנימין שמאולי