זרע או מלמולי זרע על על הגוף או הבגדים, בעיה?

  • כ"ג ניסן התשע"ו

שאלה

שלום, רציתי לשאול שאלה מאד חשובה על משהו שלא כל כך ראיתי שהוא מוזכר בספרי ההלכה. ואשמח לקבל על כך תשובה בהקדם האפשרי. פעם כנראה קראתי איפשהו שזרע על גופו של אדם או בבגדים שלו הוא דבר בזוי לפני ה', ואסור לברך או להתפלל כך. רציתי לדעת האם באמת הדבר נכון, שזה בזוי ונתעב כלפי ה' ושצריך כל הזמן לנקות ולוודא שלא יהיה זרע ולא מילמול של זרע או חשש מילמול של זרע על גופו או בגדיו של האדם? האם זרע או מילמולי זרע על גופו או בגדיו של האדם משפיע על יישוב הדעת בכוונות של התפילה או הלימוד לרעה?

תשובה

שלום וברכה

אין לחפש מילמולי זרע על הבגדים. מי שראה קרי ראוי להחליף את הבגדים ולא יתפלל בבגדי הקרי. כמו כן חובה לשטוף את הזרע מהגוף. אבל אין לחפש זרע סתם.