איך לזכור את מה שלומדים

  • כ"ג ניסן התשע"ו

שאלה

בס"ד שלום וברכה כבוד הרב גדלתי בבית דתי ועם הזמן אני מרגישה שאני לא יודעת מספיק ושחסר לי הרבה שאני כאילו רוצה ללמוד עוד ועוד אז ברוך ה' אני לומדת במשך כל יום קצת וכך אני מגדילה את מה שחסר לי אבל יש לי שתי בעיות לאחר אני לומדת הרבה פעמים אני שוכחת מה קראתי ולמדתי אז מה עלי לעשות כדי לא לשכוח ? שנית איך אני יכולה להגדיל את הידע שלי בנושאי ההלכה הרבים באופן מרוכז ? תודה רבה רבה

תשובה

שלום וברכה

אין לרוץ מידי. לומדים כל יום 3/4 הלכות ומיישמים את זה למעשה. אין לחטוף יותר מידי כי חלילה הדבר מביא לבילבול.

תלמדי לפי סדר בספר קיצור שולחן ערוך וכל יום ויום תחזרי על הלכה נוספת שכב רלמדת בעבר מלבד ההלכות החדשות שכבר למדת וכך תזכי ליישמי את ההלכות.

אין לך לחשוש משכחה, כך דרכו של האדם ולכן אנחנו חוזרים שוב ושוב על הלימוד בצורה מסודרת. בעז"ה תזכי באריכות ימים שלא לשכוח שום הלכה למעשה הנוגעת מידי יום.