תורה ומדע

האדם הקדמון וכד"..

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אהלן, בוויכחים רבים שלי עם אנשים על קיומו של ה", אני נתקל שוב ושוב באמירה שלהם לפיה נמצאו כתבי עבר במערות מסויימות ע´י האדם הקדמון.. האם הדבר אכן נכון? מובן שאם כן, מדובר בסתירה, אך כמובן שאיני חושב כך ושאלתי היא מהי הסתירה של זה? אותו כנ´ל דינוזאורים.... אני עוקב וחוקר את הנושא מעט מאוד זמן, כך שהידע שלי עדיין מצומצם . דבר נוסף הקשור לאבולוציה - אחד מהם אשר לומד ביולוגיה, מדבר כל הזמן על כך שמראים להם תהליך שיצור כלשהו אשר מפתח לצורות שונות בהתאם לסביבת המחייה שלו, מהי הסתירה של זה? האם ייתכן דבר כזה? הוויכוחים שלנו נעשים לרוב במהלך שיעור בבית הספר, מרגיזה אותי מאוד הדרך שאנשים מבטלים את התורה לטובת המדע, שכן המודעת שלהם לתורה ולעומקה מצומצמת ביותר. ובאופן כללי - מהם הממצאים התנכיים הסותרים ביותר את תיאוריית המפץ הגדול והאבולוציה? למען האמת, די קשה להוציא אדם שלא מאמין, אפילו במעט, מתוך הריבוע שהוא נעול בתוכו. בתורה, דור.

תשובה

שלום רב!

שאלות טובות;

האמת, שעיקר האמונה היהודית והתורנית, אינה נוגעת אלא במציאות קיום ה', ובעובדא שהוא ברא את העולם וכו'.
הסדר של מעשה בראשית, כיצד השם ברא את עולמו, הוא לא רלוונטי לעניין עצם אמונתנו.
המפץ הגדול למשל, אינו סותר סיפור בראשית ברא א-לוהים; אפשר שא-לוהים ברא מפץ גדול.
גם דינוזאורים, מופיעים בפרשת בראשית: ויברא א-לוהים את התנינים הגדולים.
לכן, הויכוח האמיתי הוא: מי עומד מאחורי הכול?! ולא: איך עשה הכול?!
כאן התשובה היא ברורה: ודאי שכל מי שיש לו מעט שכל, מבין הוא שעולם מופלא כזה, נברא רק על ידי ה' הוא א-לוהים!

ברכה והצלחה;

יעקב משה