שאלות בהלכה- הנהגה

  • י"א ניסן התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, 1. רציתי לברר, אני תימניה ובעלי אשכנזי, אולם למד בישיבה ספרדית והולך לפי מנהגי הספרדים מלבד לעניין קטניות שאינו אוכל בפסח אלא אם מתארח אצל הוריי. אני המשכתי לאכול קטניות בפסח כהרגלי בבית. השאלה מה עלינו לעשות בעז"ה כשהילדים יגדלו לעניין הנהגה בבית? 2. ראיתי באחת השאלות שלספרדים אסור לאכול טונה עם חלב, האם יש הבדל לתימנים? כזכור לי בביתי היינו אוכלים. 3. האם יש צורך להחליף קרש חיתוך פלסטיק/עץ לצורך פסח?

תשובה

שלום וברכה

1. סבורני שתעשו התרת נדרים ותאכלו קטניות גם בבית.

2. התימנים לא נהגו איסור אבל משנישאת לנוהג מנהגי ספרד, יש לך להחמיר בדבר.

3. יש להחליף או להכשיר.