מה הם תפילין מהודרות?

  • י' ניסן התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב. הנני חייל משוחרר סטודנט כרגע, התחלתי לעקוב אחריך כבר תקופה ארוכה ולימדת אותי המון. בהרצאה על גן העדן והעולם הבא, נאמר שם שככל שהתפילין יקרות יותר כך התפילה תתן ברכה גדולה יותר. ותפילין של 300 ש"ח יקבלו ברכה בהתאם. אם זה נכון אשמח לדעת מדוע שאדם עשיר שיכול להרשות לעצמו תפילין באלפי שקלים או בעשרות אלפי שקלים יקבל ברכה חזקה יותר מאשר אדם היכול להרשות לעצמו תפילין שלא בסכומים כאלו.

תשובה

שלום וברכה

עיקר השכר בשמיים הוא על מאמץ ולא על שום דבר אחר. זאת אומרת עני שמוציא מכיסו כמה מאות שקלים שהוא חוסך מפת לחמו וקונה תפילין אפילו שאינם הכי מהודרות, בשמיים הם מהודרות ביותר, בורא עולם רואה את המאמץ של היהודי הפשוט ונותן לו שכר הרבה יותר מהעשיר שהכסף מצוי בכיסו ואינו מרגיש כלל את ההוצאה שהוא מוציא עבור התפילין.

בחלק ההלכתי הטהור הרי בדרך כלל ככל שהתפילין יקרות יותר {עד גבול מסוים} הם מהודרות יותר ומצווה להשתדל לקנות תפילין יקרות ולא להסתפק בתפילין זולות ופשוטות.