הרגלים

  • י' ניסן התשע"ו

שאלה

בס"ד שלום לכבוד הרב, בעז"ה עשיתי התחלה חדשה היום על כל מיני דברים, בפרט יש הרגלים שאני רוצה להשתפר בהם מאוד. אחד מהם הוא לקום כל בוקר להתפלל במניין. הייתה לי תקופה ב"ה שזכיתי כל יום לקום, אפילו אם הייתי עייף מאוד, אפילו אם ישנתי מספר מועט של שעות בלילה, ואפילו אם היו כמה לילות רצופים כאלו של חוסר שינה. אבל פתאום בשבועות האחרונים יותר קשה לי לקום בבוקר, בפרט אם ישנתי מעט, קורים גם מצבים שבהם אני קם מאוד מאוחר אפילו אחרי זמן תפילה. ולמרות שאני מנסה לשנות את זה בכל מיני דרכים זה עדיין לא השתנה וחזר למה שהיה פעם, כי יכולים להיות יומיים שאקום מוקדם, ואז שוב יום שאקום מאוחר מאוד. אני אשמח לקבל עצות או הדרכה איך לחזור לעצמי, איך לחזור למסלול הנכון, איך להצליח לבנות חזרה את ההרגל לקום מוקדם גם בזמנים של עייפות או עומס וכו.. תודה רבה וחג שמח, רועי

תשובה

שלום וברכה

את עיקר המאבק יש לנהל בהליכה לישון מאוחר. יש לעשות כל מאמץ ללכת לישום מוקדם שתישן לפחות 6/7 שעות בכל לילה, כדי שתוכל לקום מוקדם. האדם לא יכול להיות ללא שינה למשך זמן רב וביום מן הימים זה מתפוצץ ואי אפשר לקום מוקדם. חייבים לישון טוב וכך אפשר לקום.

בהצלחה,