האם יש היתר בכלל לפגוע ביהודי?

  • י' ניסן התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, השאלה תשמע תמוהה אבל היא מעיקה עליי הרבה זמן. האם לפי ההלכה מותר לפגוע ביהודי ובאילו תנאים? הכוונה היא כאשר יהודי אחר פוגע בי פיזית ולא בדיבור שכן אני יודע שלפגיעה בדיבור אין להחזיר משום נעלבין ואינן עולבין, אבל מה לעשות במקרה שיהודי מתחיל לפגוע באחר בצורה פיזית- דוחף ואף מרביץ, מה מותר לעשות כאשר הדבר נעשה רק על מנת להרביץ בלי כוונה לפגוע בנפש ומה יש לעשות כשיש חשד שהיהודי יכול לפגוע בנפש? אני שואל זאת מכיוון שאני בלש במשטרה ונתקל הרבה בסיטואציות כאלו.

תשובה

שלום וברכה

מותר לגרום לו להפסיק להרביץ לך גם בכוח לפי הצורך. כמובן שיש להיזהר מפגיעה באיבריו.

יהודי שאתה מרגיש מאוים ברצח ממנו, מותר לך הלכתית אף להרגו, אולם כמובן שאתה תפעל לפי ההוראות המשטרתיות שהם הרבה יותר מחמירים מההלכה בעניין זה.