ליל הסדר@@

  • ט' ניסן התשע"ו

שאלה

שלום רב שולחת שוב את השאלה כי לא עניתם לי אני היחידה ששומרת חג וכל המפשחה באה אלינו ליל הסדר. מה אני אמורה לעשות בקידוש? שמעתי שמי שלא שומר חג או שבת לא יכול להוציא בידי חובה את מי שכן. אז מה עלי לעשות כי בפסח זה גם רחץ ועל הכרפס ושי את הקטע עם ה3 מצות והמוציא וכו? מה אני אמורה לעשות? האם מותר לי לברך על הכל לבד ואני הוציא אותם בידי חובה? או שהמנהל הטקס יעשה ואני אעשה גם אחריו? גם מנהל הטקס הוא אשכנזי ואני ספרדיה הרוב ספרדים. ועוד שאלה יש לי בקידוש על היין של ליל הסדר זה מספיק שכל אחד ישתה מהכוס שלו או צריך שכל אחד ישתה מהכוס של המקדש?? ושמרכים על הכרפס אחרי רחץ בלי ברכה כל אחד צריך לברך לעצמו או שהמנהל הטקס מברך ועונים אמן וכולם יוצאים בידי חובה כמו בקידוש?? אותו שאלה על המצה שמחלקים צריך מה3 מצות עצמם או שכל אחד יכול לקחת מצה אחרת? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

כל אחד מברך את ברכת בורא פרי האדמה על הכרפס. את הקערה את לא חייבת לעשות בעמצך אבל לאכול את המצב ולשתות ארבע כוסות בוודאי תעשי בעצמך לבד.

תוכלי לקרוא את ההגדה שלך ללא חשש. לא מעכב אם עורך הסדר הוא אשכנזי.

כל אחד שותה מהכוס של עצמו ובפרט שאת קוראת את הקידוש בעצמך.

אין די כזית לכולם מהמצות של קערת ליל הסדר ותקחי לעצמך מצות אחרות.

אשמח להבהיר עוד כל שאלה.