מס" שאלות דחופות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה, אני רווקה וברצוני לנדור נדר שבע´ה שאזכה לזיווג הגון אקרא לבני מאיר ע´ש רבי מאיר בעל הנס. האם זה נכון לנדור נדר כזה? כיצד נודרים נדר? אשמח אם תבהיר לי את הנושא בדחיפות. שנית, כאשר אני יושבת בקניון ושותה נס קפה ונגיד פיצה. מה עלי לברך?לפני ואחרי? מה קורה שאין כיור שמיועד לנטילה? הרי חייב לנטול ידיים.תודה

תשובה

שלום וברכה

הדבר קצת בעייתי, מאחר והשם יהיה תלוי גם ברצון הבעל.

אולם את יכולה להתחייב לנסות לתת את השם מאיר אם בן זוגך יסכים לכך.

מברכים על הקפה שהכול, ועל הפיצה מברכים מזונות, אם לא אוכלים יותר משני משולשים.

ברכה שלאחריה

על הפיצה מברכים על המחיה, ועל הקפה מברכים בורא נפשות.

אולם אם הקפה חם ולא שתית בבת אחת רביעית- 86 מ"ל אין מברכים בורא נפשות.

אם אוכלים יותר משני משולשים יש ליטול ידיים וברכתו של הפיצה, המוציא. ואין מברכים על הקפה.

כאשר חובה ליטול ידיים יש לגשת לכל מקור מים או לקנות בקבוק מים וליטול ידיים מכוס.

בברכה - בנימין שמואלי